035 - 640 00 61 info@maatjesprojectgooi.nl

Nieuws – op deze pagina vindt u het laatste nieuws met betrekking tot de activiteiten van het Maatjesproject.

Dienstverlening voor vrijwilligers en hulpvragers tijdens de coronacrisis

Wij hebben tijdelijk onze dienstverlening aangepast aan de lockdown periode. Dat betekent dat het Maatjesproject voornamelijk contact onderhoudt met deelnemers en vrijwilligers via bellen, beeldbellen en mailcontact. Wat bieden wij aan?

  • Digitale vrijwilliger worden?Voor alle aangeboden digitale diensten zoeken wij vrijwilligers die tijd hebben en het leuk vinden maatje te  Het kost je gemiddeld 2 uur per week om telefonisch of digitaal contact te onderhouden 1 op 1 met een deelnemer of met deelnemers via een groepsactiviteit.
  • Heb je een Belmaatje nodig of wil je Belmaatje worden? Wekelijks onderhoud je contact via de telefoon.
  • Heb je behoefte aaneen Kletsmaatje door online je Nederlands te oefenen? Of wil je Kletsmaatje worden? Wekelijks elkaar bellen en laagdrempelig  oefenen met de Nederlandse taal.
  • Luistermaatje? Behoefte aan af en toe een luisterend oor of informatie over waar je met een bepaalde vraag terecht kan? Elke dag is er spreekuur met het Maatjesproject van 11 tot 13 uur waar je met vragen en een praatje terecht kan Bel 035-6400061.
  • Digitale Creaclub? Het uitwisselen van creatieve ideeën via videobellen of een whatsapp groep
  • Digitale Koffie & Co club Gooise Meren of de Koffie-inloop Hilversum? Samen met elkaar digitaal een kopje thee of koffie drinken onder begeleiding van een trajectbegeleider en vrijwilliger.
  • Kosteloos een maaltijd ontvangen?Het Toffe Peren project kookt via vrijwilligers twee keer per week een gezonde maaltijd. Woon je in Gooise Meren of Hilversum? Meld je dan aan.
  • Boodschappenmaatje?Kan je zelf geen boodschappen doen? Of wil je graag boodschappen doen voor een ander?

Voor meer informatie en/of aanmelden bel naar 035-6400061 of mail naar info@maatjesprojectgooi.nl

Dag van de vrijwilliger

7 december is het de Dag van de vrijwilliger. Op deze dag staan we graag stil bij hoe waardevol onze vrijwilligers voor ons zijn en willen we de vrijwilligers die langer dan 8 jaar bij ons zijn speciaal in het zonnetje zetten. Van harte welkom op onze speciale koffie-inloop van 13:30 tot 14:30 uur aan de Orchideestraat 8 te Hilversum.

Tandemmaatjes

In samenwerking met verschillende organisaties op het gebied van maatschappelijk welzijn binnen de gemeente Gooise Meren, is het project ‘Tandemmaatjes’ in het leven geroepen.
Wat is een tandemmaatje? Klik hier voor meer info.

Week van de Eenzaamheid 27 september – 6 oktober 2018
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij!
Bij het Maatjesproject organiseren we een speciale Ontmoet & Groet koffie-inloop. U bent van harte welkom op 27 september in Bussum, op 3 oktober in Weesp en op 5 oktober in Hilversum.

Hilversum Actief – 23 september 2018
Hilversum Actief is een podium waarop sportverenigingen, dansscholen, maatschappelijke organisaties, muziek- en cultuurverenigingen zich presenteren aan het Hilversumse publiek. Bewoners van Hilversum maken zo op een leuke manier kennis met de verenigingen of bedrijven.
De toegang voor bezoekers aan Hilversum Actief is gratis. Op deze dag laten Hilversumse organisaties zien hoe je in beweging kunt komen in Hilversum. Sport, cultuur, zorg en vrijetijdsorganisaties gaan hand in hand. Zin in een gezellige én actieve dag? Kom langs!
We verwelkomen u graag tussen 10:00 en 16:00 uur aan de kraam van het Maatjesproject!

Bussum Cultureel – 15 september 2018
Op zaterdag 15 september vindt het jaarlijkse festival Bussum Cultureel plaats. Het is een festival waarbij bezoekers alle vormen van cultuur dat het dorp rijk is, kunnen bewonderen, zoals muziek, film, dans, theater, taal en beeldende kunst. U bent van harte uitgenodigd om tussen 11:00 en 17:00 uur een compliment in ontvangst te komen nemen bij de stand van het Maatjesproject.

Filmavond Week van de Alfabetisering- 5 september 2018
Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in Nederland.Op woensdagavond 5 september organiseert het Maatjesproject een filmavond voor onze vrijwilligers, collega organisaties en buurtbewoners. Een taal ambassadeur zal een korte presentatie geven waarna we starten met de film I, Daniel Blake. Dit is een leuke aanleiding om elkaar te ontmoeten en bewuster te worden van laaggeletterdheid.