Nieuws – op deze pagina vindt u het laatste nieuws met betrekking tot de activiteiten van het Maatjesproject.

Maatjesproject en Muiderslot slaan de handen ineen tegen eenzaamheid

Cultuur heeft een belangrijke taak in het verbinden van mensen en mensen verbinden is precies wat het Maatjesproject doet. Daarin vonden Rijksmuseum Muiderslot en het Maatjesproject elkaar dan ook. Jongeren van ons project Teens on a Mission en van onze netwerkpartners uit het sociale domein konden zaterdag jl. met hun maatje kosteloos naar het Muiderslot om mee te doen aan Reconnected@Muiderslot.

Twee zaterdagen in juni biedt het Muiderslot koppels van Teens on a Mission een bijzonder programma om samen iets leuks te doen én om in aanraking te komen met cultuur in de regio Gooi & Vechtstreek. Op deze manier trekken het Maatjesproject en het Muiderslot samen op tegen eenzaamheid onder jongeren en willen ze de drempel voor hen om een museum te bezoeken verlagen. In deze video verwoorden beide directeuren hoe de samenwerking tot stand kwam en wat het idee erachter is.

Ongeveer zestig jongeren en hun maatjes uit de gemeenten Hilversum, Gooise Meren, Weesp en Wijdemeren hebben zich aangemeld voor het programma voor 12 en 19 juni 2021. Dat bestaat uit verschillende workshops, zoals coronaveilig genieten van samen koken met de kasteel kok, mindfulness met de kasteelyogi of een interactieve tour in het kasteel en de kasteeltuinen. De groepen jongeren werden in de tuin ontvangen met limonade en iets lekkers.

Tijdens de tour gaf een bevlogen rondleider uitleg over het kasteel. Met het prachtige weer was het een geweldige setting, bevestigt trajectbegeleider Jacquelien Groen namens het Maatjesproject. Deelnemers waren erg enthousiast over zowel de prachtige plek, het Muiderslot, als het aangeboden programma; een leuke ervaring en herinnering om mee te nemen en ook later nog eens samen over na te praten. Het Maatjesproject wil het Muiderslot ontzettend bedanken voor deze mogelijkheid voor onze jongeren en kijken uit naar de verdere samenwerking met het Muiderslot.

Voel jij je wel eens eenzaam, kun je een steuntje in de rug gebruiken, ben je tussen de 12 en 23 jaar oud en woon je in Hilversum, Gooise Meren, Weesp of Wijdemeren? Meld je dan aan voor het jongerenprogramma Teens on a Mission van het Maatjesproject via www.maatjesprojectgooi.nl of info@maatjesprojectgooi.nl.

Samenwerking Muiderslot en Maatjesproject

Uitnodiging gratis uitje Muiderslot 12 of 19 juni 2021    

Ben je tussen de 12 en 24 jaar oud?
Heb jij het ook zo gehad met corona en thuis zitten?
Wil jij ook weer eens iets leuks doen op een corona-proof manier?
Dan is dit iets voor jou (en je maatje)! 

Het Muiderslot – het oudste kasteel van Nederland – nodigt jongeren tussen de 12 en 24 jaar oud uit voor een GRATIS uitje.

In de maand juni wil het Muiderslot iets voor jou doen. In het programma Reconnected @Muiderslot kun je even ontspannen en iets leuks ondernemen met anderen.

Je bent van harte welkom, samen met je maatje. (max. 2 personen per aanmelding)

Hoe ziet het programma eruit?

 • Je wordt ontvangen door Muiderslot medewerkers met koffie/thee/fris & lekkers
 • Je wordt ingedeeld in twee van de volgende workshops: samen koken met de kasteel kok, mindfulness met de kasteelyogi, een cursus storytelling of een interactieve tour in het kasteel en de kasteeltuinen. Er is hier de mogelijkheid om goed afstand van elkaar te houden.
 • Tussen de twee workshops in is er een korte pauze, uiteraard weer met koffie/thee/fris & lekkers
 • Tenslotte sluiten we samen af en ga je weer naar huis

Data en tijdstip waaruit je kunt kiezen (LET OP: VOL = VOL):

 1. Zaterdag ochtend 12 juni van 10.00-13.00 uur
 2. Zaterdag middag 12 juni van 14.00-17.00 uur
 3. Zaterdag ochtend 19 juni van 10.00-13.00 uur
 4. Zaterdag middag 19 juni van 14.00-17.00 uur

Interesse?

Aanmelden kan VÓÓR 28 MEI 2021 door een mail te sturen onder vermelding van Uitje Muiderslot  naar dit mailadres: info@maatjesprojectgooi.nl

In de mail graag vermelden: je naam, leeftijd, naam van je maatje én datum en tijdstip 1e voorkeur en 2e voorkeur wanneer je wilt komen en een korte motivatie van een paar regels waarom jij graag met je maatje wilt deelnemen aan de workshops van het Muiderslot.

Als de plaatsen al heel snel vol zijn wordt je op een wachtlijst geplaatst. Als er tussentijds een plekje vrij komt heb je dan toch kans om naar het Muiderslot te gaan. Als je je hebt aangemeld en je komt er achter dat je toch niet kunt komen meld je dan zo snel mogelijk af via hetzelfde mailadres, dan kunnen we nog iemand anders blij maken met een plekje.

Wanneer je je aanmeldt dan gaan we er vanuit dat je komt. Wees er snel bij want vol=vol.

We hopen je te zien!

 

Bereikbaarheid Muiderslot:

 • Met het openbaar vervoer: Vanaf station Weesp gaat bus 110 om 09:12 uur voor het ochtendprogramma en om 13:15 uur voor het middagprogramma naar halte Muiden Centrum. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar het Muiderslot.
 • Met de auto: Vanaf de A1 neem: afslag 3 Muiden/Weesp.
 • Parkeerplaats P1: gratis (Maxisweg, hoek Weesperstraat, Muiden). Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het Muiderslot.
 • Parkeerplaats P2: gratis (Mariahoeveweg, Muiden). Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het Muiderslot.

GGD Gooi & Vechtstreek organiseert een gratis webinar over mentale gezondheid in coronatijd. Aanmelden kan via www.regiogv.nl/webinar

Vervolg extra maatregelen Harde Lockdown vanaf 15 december jl. tot 9 februari 

Hilversum, 28 januari 2021 

Beste deelnemer, vrijwilliger en betrokkene, 

Naar aanleiding van de persconferentie 20 januari jl. heeft demissionair premier Rutte nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het corona virus met name de buitenlandse varianten zoveel mogelijk te beperken. 

Wat is voor Stichting Maatjesproject van toepassing? 

 • Per direct wordt fysiek contact en huisbezoek beperkt tot maximaal 1 persoon per bezoek, per huishouden per dag
 • In verband met het instellen van een avondklok is bezoek in de avond niet mogelijk

De weg die wij eerder zijn ingeslagen door onze dienstverlening, zoals hulpvrager en vrijwilliger van ons gewend is, zoveel mogelijk door te laten gaan blijft ons uitgangspunt. De eerder geformuleerde uitgangspunten (zie nieuwsbrief 22 oktober, 15 december en extra mededeling 23 december jl.) blijven van kracht binnen de richtlijnen van het RIVM. 

Wat betekent dit deze keer in de praktijk voor de vrijwilliger en hulpvrager? 

Het fysieke 1 op 1 contact tussen vrijwilliger en hulpvrager kan wel blijven doorgaan.  

Alle groepsactiviteiten in Hilversum, Bussum en Weesp gaan NIET door tot dinsdag 9 februari. 

Thuissituatie  
Wij stimuleren onze vrijwilligers wel zoveel mogelijk 1 op 1 fysiek contact te blijven onderhouden met de hulpvrager. Mits de hulpvrager en of vrijwilliger dat ook wil en de thuissituatie voldoet aan de richtlijnen van het RIVM. De hulpvrager mag niet meer dan 1 persoon op 1 dag thuis ontvangen en er moet 1, 5 meter afstand worden gehouden. Het dragen van een mondkapje is binnenshuis verplicht voor de vrijwilliger/stagiaire en hulpvrager. Na het plaatsnemen op een vaste zitplaats op minimaal 1,5 meter afstand mag eventueel het mondkapje af.   

Bij twijfel of de hulpvrager of vrijwilliger volledig kan voldoen aan de RIVM richtlijnen, dan adviseren wij het fysieke contact NIET door te laten gaan. 

Groepsactiviteiten  
Onze deuren van de ontmoetingsruimte In Hilversum, Bussum en Weesp is gesloten voor alle groepsactiviteiten. De Creaclub, Ontmoet en Groet Inloop, Kookclub en Koffie Inloop gaan NIET door. 

Alle groepsactiviteiten die buiten plaatsvinden zoals de Wandelclub en Fietsclub gaan ook NIET door. Helaas is de norm gedurende de harde lockdown dat je met maximaal twee personen naar buiten mag, daardoor vervallen de groepsactiviteiten buiten zoals de Wandelclub en Fietsclub. 

Wij roepen wel de vrijwilligers op om zoveel mogelijk met je deelnemer (dus maximaal met 2 personen) naar buiten te gaan indien dit mogelijk en/of gewenst is.  

Als de vrijwilliger of deelnemer enige twijfel heeft over de veiligheid van het contact, dan respecteren wij deze keuze en adviseren wij om het contact fysiek NIET door te laten gaan. 

In verband met het instellen van een avondklok gedurende de aankomende weken vragen wij aan alle vrijwilligers en stagiaires om via telefoon, mail of app of door het sturen van een kaart contact te blijven houden met je deelnemer. Bel of app met je trajectbegeleider als je twijfels of vragen hebt en als je je deelnemer of vrijwilliger moeilijk kan bereiken. 

Op deze manier hopen wij tegemoet te zien aan de vele hulpvragers en vrijwilligers om fysieke 1 op 1 contacten zoveel mogelijk door te laten gaan, binnen de RIVM richtlijnen. Zo proberen wij tijdens de ingestelde avondklokperiode de komende weken zoveel mogelijk isolement en eenzaamheid voor deze kwetsbare personen te voorkomen.  

Indien er vragen zijn of onduidelijkheden, mail of bel 035-6400061 tijdens kantooruren. 

Ik wens iedereen namens het bestuur en het team veel sterkte en veel geduld tijdens deze moeilijke coronatijd. 

Met vriendelijk groet, 

Marjan Ockeloen 
Directeur 
Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek 
info@maatjesprojectgooi.nl 

Maatjesproject op 9e plaats na stem tiendaagse.

We zijn op de 9e plaats geëindigd en daar zijn we trots op! Op naar de finale op 28 januari!🤞🏻
Bedankt voor jullie stemmen!

Het Maatjesproject in de media

Naar aanleiding van de nominatie van het Maatjesproject voor een Appeltje van Oranje heeft de Gooi en Eembode hier een stuk over geschreven

Verlenging lockdown

Naar aanleiding van de persconferentie van 18 januari is de lockdown tot 9 februari verlengd.  Het nieuwsbericht geplaatst op 23-12-2020 blijft van kracht. Bij vragen of onduidelijkheden kan contact worden opgenomen met de trajectbegeleider of mail naar info@maatjesprojectgooi.nl

Tijdelijke sluiting buurthuisfunctie Stichting Maatjesproject per direct

Beste deelnemer, vrijwilliger en betrokkene,

Alle groepsactiviteiten gaan NIET door vanaf donderdag 24 december tot dinsdag 19 januari

Naar aanleiding van een recente besmetting binnen een groepsactiviteit EN de explosieve groei van corona besmettingen in het algemeen genomen de afgelopen dagen hebben we besloten alle binnen groepsactiviteiten zoals de Koffie inloop, de Ontmoet en Groet inloop, de Creaclub en de Kookclub tot 19 januari 2021 NIET door te laten gaan. De consequentie is dat wij tijdelijk onze deuren moeten sluiten voor alle groepsactiviteiten. Dit geldt voor de locatie Hilversum, Gooise Meren en Weesp.

Wij willen het risico zoveel mogelijk beperken dat er via het Maatjesproject corona besmettingen tot stand komen. Met name de explosieve groei van corona besmettingen heeft ertoe bij gedragen deze beslissing te moeten nemen. Met uitzondering van deze extra mededeling blijft, hoe om te gaan met een thuissituatie toegelicht in, de nieuwsbrief van 15 december van kracht.

Na de persconferentie van maandag 18 januari beraden wij ons opnieuw over mogelijkheden.

Bij vragen en of onduidelijkheden neem contact op met je project of traject begeleider of mail naar info@maatjesprojectgooi.nl

Met vriendelijke groet,

Marjan Ockeloen
Directeur
Stichting Maatjesproject Gooi & Vechtstreek

Harde lockdown van 15 december tot 19 januari

Hilversum, 15 december 2020

Beste deelnemer, vrijwilliger en betrokkene,

“Na de intelligente lockdown en de beperkte lockdown komt nu de harde lockdown tot minstens 19 januari” benadrukt premier Rutte afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie vanuit zijn werkkamer.

Iedereen heeft afgelopen dinsdag deze zeer stevige boodschap ontvangen, vanaf 00.00 uur is de harde lockdown ingegaan, deze keer strenger dan de eerste lockdown met het grote verschil dat het Maatjesproject met buurthuisfunctie voor kwetsbare personen open mag blijven.

De weg die wij eerder zijn ingeslagen door onze dienstverlening, zoals de hulpvrager en vrijwilliger van ons gewend is, zoveel mogelijk door te laten gaan blijft ons uitgangspunt. De eerder geformuleerde uitgangspunten (zie nieuwsbrief 22 oktober jl.) blijven van kracht binnen de richtlijnen van het RIVM.

Helaas gaat de kerstbijeenkomst voor vrijwilligers en deelnemers zaterdag 19 december niet door De belangrijkste reden is dat de geplande locatie niet voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.

Wat betekent dit in de praktijk?
Wij stellen het dragen van een mondkapje binnen verplicht zowel bij de hulpvrager thuis als tijdens deelname aan een groepsactiviteit.

Thuissituatie
Wij stimuleren onze vrijwilligers zoveel mogelijk 1 op 1 fysiek contact blijven te onderhouden met de hulpvrager, mits de hulpvrager en of vrijwilliger dat ook wil en de thuissituatie voldoet aan de richtlijnen van het RIVM zoals de hulpvrager mag niet meer dan 2 verschillende personen op een 1 dag thuis ontvangen en er kan 1, 5 meter afstand worden gehouden. Het dragen van een mondkapje is binnenshuis verplicht voor de vrijwilliger/stagiaire en hulpvrager. Na het plaatsnemen op een vaste zitplaats op minimaal 1,5 meter afstand mag eventueel het mondkapje af.

Alle groepsactiviteiten binnen gaan door maar wel met aanvullende maatregelen.

De ontmoetingsruimte op kantoor in Gooise Meren, Weesp en Hilversum
De groepsactiviteiten zoals de Creaclub, Ontmoet en Groet Inloop, Kookclub en Koffie Inloop blijven open voor onze doelgroep.  We hanteren een maximum aantal personen voor de groepsactiviteiten binnen. In Hilversum zijn dat maximaal 10 personen inclusief begeleiding met 1,5 meter afstand. In Gooise Meren en Weesp gelden andere aantallen.

Voor deelname aan een groepsactiviteit moet je je van tevoren aanmelden en ook afmelden indien je verkouden bent, koorts hebt etc. zodat er een plek vrij komt voor degene op de wachtlijst.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en loopbewegingen zoals koffie schenken, naar de wc gaan of de deur openen. Heb je een vaste zitplaats met 1,5 meter afstand dan mag je het mondkapje afdoen gedurende de duur van de groepsactiviteit.

Groepsactiviteiten die buiten plaatsvinden zoals de Wandelclub en Fietsclub gaan niet door

Helaas is de norm gedurende de harde lockdown dat je met maximaal twee personen naar buiten mag daardoor vervallen tijdelijk de groepsactiviteiten buiten zoals de Wandelclub en Fietsclub.

Wij roepen wel de vrijwilligers op om zoveel mogelijk met je deelnemer (maximaal 2 personen)naar buiten te gaan indien dit mogelijk en/of gewenst is. Als de vrijwilliger of deelnemer enige twijfel heeft over de veiligheid van het contact, dan respecteren wij deze keuze en adviseren om het contact fysiek niet door te laten gaan. Aangezien de feestdagen naderen vragen wij aan alle vrijwilligers en stagiaires om via telefoon, mail of app of door het sturen van een kerstkaart contact te blijven houden met je deelnemer. Bel of app met je trajectbegeleider als je twijfels of vragen hebt en als je je deelnemer of vrijwilliger moeilijk kan bereiken.

Op deze manier hopen wij tegemoet te zien aan de vele hulpvragers en ook vrijwilligers om groepsactiviteiten binnen zoveel mogelijk door te laten gaan, wel met enige aanpassingen. Zo proberen wij te voorkomen, tijdens de naderende feestdagen dat onze hulpvragers nog verder in isolement en eenzaamheid terechtkomen.

Indien er vragen zijn of onduidelijkheden, mail of bel ons tijdens kantooruren.

Ik wens iedereen namens het bestuur en het team fijne feestdagen in goede gezondheid en veel sterkte tijdens deze coronatijd.

Met vriendelijk groet,

Marjan Ockeloen
Directeur
Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek
info@maatjesprojectgooi.nl

Extra corona maatregelen naar aanleiding van de persconferentie dinsdag 3 november jl.

Beste deelnemer, vrijwilliger en betrokkene,

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen dinsdag 3 november met premier Rutte lijkt het mij een duidelijk verhaal dat we de aankomende twee weken alle groepsactiviteiten moeten stoppen. In die zin zijn wij solidair aan de keuze het risico zo klein mogelijk te houden zodat het virus zo min mogelijk kans krijgt zich te verspreiden. De extra maatregelen geven aan dat het uitgangspunt is niet meer dan twee personen binnen en niet meer dan twee personen buiten gedurende de aankomende twee weken.

Aangezien we enige mate verwant zijn aan een buurthuis en het dringende advies is dat ook de buurthuizen 2 weken dicht moeten, onderbouwt dit het bovenstaande om helaas de keuze te maken vanaf woensdag 4 november  22.00 uur tot en met woensdag 18 november onze deuren van de ontmoetingsruimte in Hilversum, Bussum en Weesp te sluiten.

Met vriendelijke groet,

Marjan Ockeloen
Directeur
Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek
info@maatjesprojectgooi.nl

Gedeeltelijke Lockdown vanaf 14 oktober 2020

Hilversum, 15 oktober 2020

Beste deelnemer, vrijwilliger en betrokkene,

Na het snel verspreidende corona virus begin dit jaar en de daaropvolgende Intelligente Lockdown vanaf 12 maart die drie maanden duurde heeft de overheid besloten een tweede Lockdown in te voeren.

Omdat vanaf maart het fysieke contact tussen deelnemer en vrijwilliger van de een op de andere dag niet meer mogelijk was hebben wij binnen zeer korte tijd de eenzaamheid, het in isolement verkeren, verwaarlozing, somberheid en depressie drastisch zien toenemen.

Stichting Maatjesproject is er juist voor om eenzaamheid tegen te gaan en hulpvragers zoveel mogelijk uit hun isolement te halen en te houden. Wij brengen de hulpvrager in contact met een vrijwilliger zodat er meer structuur en regelmaat in het leven van de hulpvrager komt en daardoor de eenzaamheid verminderd.  De groepsactiviteiten zijn vaak de enige uitjes waar de hulpvrager met regelmaat naar toe kan gaan. Het is een belangrijk – en vaak het enige onderdeel – geworden van hun sociale leven. Ook vrijwilligers zijn door de Lockdown in een gat terecht gekomen. Corona heeft een grote impact op het leven van iedereen.

Dat zijn voor ons voldoende redenen om onze dienstverlening zoals de hulpvragers en vrijwilligers van ons gewend zijn zoveel mogelijk door te laten gaan. Na de mededeling van de minister-president Rutte 13 oktober jl. hebben we de volgende uitgangspunten geformuleerd:

 • De hulpvrager in isolement en eenzaamheid staat centraal en is onze prioriteit nummer 1
 • We zijn bewust van – en solidair aan – het corona probleem en zullen voldoen aan het advies van de overheid
 • Onze dienstverlening gaat door conform de nieuwe aangescherpte richtlijnen van het RIVM
 • We houden ons aan de afspraken die er al liggen met betrekking tot corona en die nog steeds voldoen aan de aangescherpte richtlijnen van het RIVM
 • Trajectbegeleiders, projectleiders en office-manager werken zoveel mogelijk vanuit huis
 • De aanvullende maatregelen gelden voor alle projecten inclusief de VoorleesExpress van Stichting Maatjesproject G&V

Wat betekent dit in de praktijk?

Wij stellen het dragen van een mondkapje binnen verplicht zowel bij de hulpvrager thuis als op kantoor.

Thuissituatie
Wij stimuleren onze vrijwilligers en stagiaires zoveel mogelijk 1 op 1 fysiek contact blijven te onderhouden met de hulpvrager, mits de hulpvrager dat ook wil en de thuissituatie voldoet aan de richtlijnen van het RIVM zoals de hulpvrager mag niet meer dan 3 verschillende personen op een 1 dag thuis ontvangen en er kan 1, 5 meter afstand worden gehouden. Het dragen van een mondkapje is binnenshuis verplicht voor de vrijwilliger/stagiaire en hulpvrager. Na het plaatsnemen op een vaste zitplek op minimaal 1,5 meter afstand mag eventueel het mondkapje af.

Alle groepsactiviteiten gaan door maar wel met aanvullende maatregelen.

De ontmoetingsruimte op kantoor in Gooise Meren, Weesp en Hilversum

De groepsactiviteiten zoals de Wandelclub, Creaclub, Ontmoet en Groet Inloop, Fietsclub, Kookclub en Koffie Inloop blijven open voor onze doelgroep.  We hanteren een maximum aantal personen voor de groepsactiviteiten binnen. In Hilversum zijn dat maximaal 10 personen inclusief begeleiding met 1,5 meter afstand. In Gooise Meren en Weesp gelden andere aantallen.

Voor deelname aan een groepsactiviteit moet je je van tevoren aanmelden en ook afmelden indien je verkouden bent, koorts hebt etc. zodat er een plek vrij komt voor degene op de wachtlijst.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en loopbewegingen zoals koffie schenken, naar de wc gaan of de deur openen. Heb je een vaste zitplaats met 1,5 meter afstand dan mag je het mondkapje afdoen gedurende de duur van de groepsactiviteit.

Groepsactiviteiten die buiten plaatsvinden zoals de Wandelclub en Fietsclub

We hanteren bij een groepsactiviteit buiten het maximaal aantal van 4 personen inclusief begeleiding met in achtneming van de regel 1,5 meter afstand houden. Ook bij deze groepsactiviteit geldt de regel dat je je van tevoren moet aanmelden en ook afmelden indien je verkouden bent, koorts hebt etc. zodat er een plek vrij komt voor degene op de wachtlijst. Bij voldoende vrijwilligers als begeleiding kunnen we meerdere groepjes van 4 na elkaar gedurende dezelfde ochtend laten wandelen en fietsen. Bij deze roep ik vrijwilligers op om de Wandel en Fietsclub te begeleiden.

Op deze manier hopen wij tegemoet te zien aan de vele hulpvragers en ook vrijwilligers om groepsactiviteiten zoveel mogelijk door te laten gaan wel met enige aanpassingen. Zo voorkomen wij tijdens deze moeilijke corona periode dat onze hulpvragers nog verder in isolement en eenzaamheid terechtkomen. Indien er vragen zijn of onduidelijkheden, mail of bel ons tijdens kantooruren. Ik wens iedereen een goede gezondheid en veel sterkte tijdens deze bizarre coronatijd.

Met vriendelijk groet,

Marjan Ockeloen
Directeur
Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek
info@maatjesprojectgooi.nl

 

Hilversum Actief – 20 september 2020
Hilversum Actief is een podium waarop sportverenigingen, dansscholen, maatschappelijke organisaties, muziek- en cultuurverenigingen zich presenteren aan het Hilversumse publiek. Bewoners van Hilversum maken zo op een leuke manier kennis met de verenigingen of bedrijven.
De toegang voor bezoekers aan Hilversum Actief is gratis. Op deze dag laten Hilversumse organisaties zien hoe je in beweging kunt komen in Hilversum. Sport, cultuur, zorg en vrijetijdsorganisaties gaan hand in hand. Zin in een gezellige én actieve dag? Kom langs!
We verwelkomen u graag tussen 10:00 en 16:00 uur aan de kraam van het Maatjesproject!

Dienstverlening voor vrijwilligers en hulpvragers tijdens de coronacrisis

Wij hebben tijdelijk onze dienstverlening aangepast aan de lockdown periode. Dat betekent dat het Maatjesproject voornamelijk contact onderhoudt met deelnemers en vrijwilligers via bellen, beeldbellen en mailcontact. Wat bieden wij aan?

 • Digitale vrijwilliger worden?Voor alle aangeboden digitale diensten zoeken wij vrijwilligers die tijd hebben en het leuk vinden maatje te  Het kost je gemiddeld 2 uur per week om telefonisch of digitaal contact te onderhouden 1 op 1 met een deelnemer of met deelnemers via een groepsactiviteit.
 • Heb je een Belmaatje nodig of wil je Belmaatje worden? Wekelijks onderhoud je contact via de telefoon.
 • Heb je behoefte aaneen Kletsmaatje door online je Nederlands te oefenen? Of wil je Kletsmaatje worden? Wekelijks elkaar bellen en laagdrempelig  oefenen met de Nederlandse taal.
 • Luistermaatje? Behoefte aan af en toe een luisterend oor of informatie over waar je met een bepaalde vraag terecht kan? Elke dag is er spreekuur met het Maatjesproject van 11 tot 13 uur waar je met vragen en een praatje terecht kan Bel 035-6400061.
 • Digitale Creaclub? Het uitwisselen van creatieve ideeën via videobellen of een whatsapp groep
 • Digitale Koffie & Co club Gooise Meren of de Koffie-inloop Hilversum? Samen met elkaar digitaal een kopje thee of koffie drinken onder begeleiding van een trajectbegeleider en vrijwilliger.
 • Kosteloos een maaltijd ontvangen?Het Toffe Peren project kookt via vrijwilligers twee keer per week een gezonde maaltijd. Woon je in Gooise Meren of Hilversum? Meld je dan aan.
 • Boodschappenmaatje?Kan je zelf geen boodschappen doen? Of wil je graag boodschappen doen voor een ander?

Voor meer informatie en/of aanmelden bel naar 035-6400061 of mail naar info@maatjesprojectgooi.nl