Gratis trainingen en Webinars voor vrijwilligers

Het begint met Taal

De taalmaatjes van het Maatjesproject krijgen als ze beginnen de inlogcodes voor de website: Het begint met Taal. Deze site heeft Webinars, die niet alleen interessant zijn voor de Taalmaatjes, maar voor al onze vrijwilligers. Daarom hierbij voor iedereen de inlogcodes.

Je kunt op de website Het begint met Taal rechtsboven inloggen.

Als je daarna kiest voor Taalcoach, log je in met de gebruikersnaam: Stichting maatjesproject Gooi en Vechtstreek TV (denk hierbij aan de spaties) en het wachtwoord: H3tb3gintm3ttaal

Ook biedt Het begint met Taal een taalacademie.

Workshops en E-learning

​De Vrijwilligerscentrale biedt trainingen en workshops aan voor een ieder die zich inzet voor een non-profit organisatie in Gooi & Vechtstreek. Dit bieden zij aan door middel van e-learning, fysieke trainingen en netwerkevenementen. Bekijk hier het aanbod en meld je direct aan! Het e-learning aanbod vind je onder aan de pagina.

Online-training “Vraag Maar” van Stichting 113 Zelfmoordpreventie

Wat als je vermoedt dat iemand rondloopt met zelfmoordgedachten of -plannen? Tijdens je (vrijwilligers-)werk en/of in je privéleven?

Uit onderzoek weten we dat hierover praten met diegene écht een verschil kan maken. Maar hoe ga je zo’n gesprek aan? En wat kan je beter wel en niet zeggen en doen? Stichting 113 Zelfmoordpreventie heeft de gratis online-training ontwikkeld: “Vraag Maar”.
Tijdens deze training oefen je met:
· Signalering: hoe ontstaan gedachten aan zelfmoord en wat zijn de belangrijkste signalen?

· Erover praten: hoe voer je het gesprek en wat zijn do’s en don’ts?
· Samen hulp zoeken: wat doe je als iemand daadwerkelijk zelfmoord overweegt?

Iedereen kan de training volgen, ongeacht achtergrond, ervaringen en kennis. De training duurt 30 tot 60 minuten en na afloop ontvang je een digitaal certificaat in je mail. Wil je meer informatie en/of de training volgen? Klik dan hier.

Humanitas

Humanitas heeft de afgelopen 75 jaar ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan. Ervaring met mensen in hun kracht zetten en hen tegelijkertijd regie over hun eigen leven laten houden. De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen geven zij je een aantal praktische handvatten. Ben je benieuwd naar welke trainingen Humanitas te bieden heeft? Klik dan hier.