035 - 640 00 61 info@maatjesprojectgooi.nl

Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek

Maak kennis met het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek!

Ben je op zoek naar gezelschap, zingeving en met een maatje samen mee te doen aan de maatschappij? Of wil je je als vrijwilliger inzetten voor anderen? Dan ben je bij het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek aan het juiste adres.

Wat is het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek?

Het Maatjesproject verbindt mensen met elkaar om eenzaamheid en isolement tegen te gaan. We koppelen mensen die een maatje kunnen gebruiken aan een vrijwilliger, die samen met hen leuke, leerzame, ontspannende of gezellige activiteiten onderneemt. Dit kan van alles zijn: samen koffie drinken, naar de film gaan, wandelen, fietsen, of een taal leren. Ook praktische ondersteuning bij het invullen van formulieren of het bezoeken van instanties is mogelijk.

Voor wie?

Ons multiculturele project is er voor mensen in de regio Gooi- en Vechtstreek en stadsdeel Weesp-Driemond die eenzaam zijn en in isolement zijn geraakt.  
We zijn een steun voor jong en oud met of zonder diagnose in de regio, waaronder Hilversum, Naarden, Muiden, Bussum, ’s Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Ankeveen, Nederhorst den Berg, Breukeleveen en Weesp.

Wat maakt ons uniek?

 • We koppelen op maat:
  We komen bij mensen thuis en koppelen op maat. We nemen de tijd om de hulpvrager en de vrijwilliger goed te leren kennen, zodat we een passende match kunnen maken.
 • We bieden diverse activiteiten:
  Het Maatjesproject biedt zowel individueel contact op regelmatige basis voor een langere periode als deelname in groepsverband.
 • We hebben ervaren vrijwilligers:
  Onder onze vrijwilligers bevinden zich ook ervaringsdeskundigen, die weten wat het betekent om met een psychische of sociale beperking te leven.
 • We werken laagdrempelig en gelijkwaardigheid is de basis:
  We zijn er voor iedereen, ongeacht achtergrond of problematiek.
 • We zijn er voor iedereen die psycho-sociale ondersteuning nodig heeft:
  Er zijn in Nederland veel vormen van psycho-sociale initiatieven te vinden, maar die werken vaak alleen met mensen met een GGZ achtergrond.
 • We bieden naast de vriendendienst ook vrijwilligerswerk en taalmaatjes.

Onze doelstelling

Wij streven er niet alleen naar mensen uit hun sociale isolement te halen, maar ook naar het vergroten van hun zelfvertrouwen en hun zelfredzaamheid, waardoor iedereen kan meedoen in onze multiculturele samenleving!

Oproep voor vrijwilligers!

Ben je een sociaal en betrokken mens met tijd en zin om iets voor een ander te betekenen? Word dan vrijwilliger bij het Maatjesproject! We zoeken gemotiveerde mensen die er graag willen zijn voor een ander en er tijd voor vrij willen maken. Vanaf 1 uur in de week maak je een eenzaam persoon al heel erg blij.

Wil je meer weten over het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek? Of wil je je aanmelden als hulpvrager of vrijwilliger? Neem dan contact met ons op en bel 035 – 6400061.

Wil je direct meer informatie? Klik dan hier!